본문 바로가기
요리

5분 요리 계란 빵 식빵 핫도그 만드는 법 레시피 EggBread & KoreanHotDog

by 엠케이19 2023. 7. 13.
반응형


1. 재료준비
식빵 (Bread) 6개  
핫도그 소세지  (Sausage) 3개
마요네즈 (Mayonnaise)
파슬리 (Parsley)
계란 (Egg) 6개
 
2. 조리방법
 
- 계란빵 ( eggbread) - 3개
1. 식빵 테두리를 따라 마요네즈를 뿌려준다.(테두리 안으로 계란을 넣었을 때 넘치지 않을 정도의 높이로)
    Spread mayonnaise along the rim of the bread. (To a height that will not overflow when an egg is placed inside the border)
2. 마요네즈를 두른 식빵 가운데로 계란 하나를 넣고 그 위에 가볍게 파슬리를 뿌려준다
    Place an egg in the center of the mayonnaise-coated bread and lightly sprinkle parsley on top.
3. 180도시로 맞추 오븐에 8분정도 구워준다.
    Bake in the oven at 180 degrees for about 8 minutes.
4. 완성 !!!
 
 
- 식빵 핫도그 - 3개
1.  달걀 3개를 잘 풀어놓는다.
    Beat 3 eggs well.
 
2. 팬에 2스푼 기름을 넣고, 소세지에 칼집을 낸 후 충분히 익을때까지 튀기듯이 익혀준다.
  Put 2 tablespoons of oil in a pan, make a cut on the sausage, and then cook it like frying it until it is fully cooked.
 
3.  테두리를 칼로 잘라낸 부드러운 식빵을 밀대를 이용하여 납작하게 밀어주고, 풀어놓은 계란에 앞뒤로 충분 뭍혀준다.
  Use a rolling pin to flatten the soft bread with the edges cut out with a knife, and dip it in the released egg from front to back.
 
4. 계란을 입힌 식빵에 소시지를 넣고 돌돌 말아주고, 나무 꽂이를 끼워준다(핫도그 모양새)
  Put the sausage on the egg-coated bread, roll it up, and insert a wooden holder.
 
5. 2스푼 정도 기름을 두루고, 충분히 튀겨준다.  완성 !!!
  Spread about 2 tablespoons of oil and fry well. complete !!!


난이도 : ●○○○○(쉬움, 맛있음)

반응형